Servis Mobilnih Telefona – konektor punjenja

 

ABC Servis računara i mobilnih telefona Beograd - Zvezdara - Konjarnik - mobilni telefoni - konektor punjenja - zamena - servis - popravka - micro usb

Servis Mobilnih Telefona – konektor punjenja – zamena

Servis Mobilnih Telefona – konektor punjenja se najčešće kvari usled fizičkog oštećenja, vode ili prašine.

Fizičko oštećenje je svima jasno, samo što je popravka u tom slučaju najneizvesnija. Prilikom kidanja ili lomljenja konektora za punjenje dešava se da se sa unutrašnje strane gde je konektor zalemljen za matičnu ploču mobilnig telefona pokidaju nožice. U tom slučaju je popravka zahtevnija jer je potrebno da se otkrije kuda vode pokidani vodovi da bi mogli da se nastave i da bi konektor radio kako treba.

Kada je u pitanju kvar izazvan vodom situacija je obično jednostavnija jer voda napravi spoj i telefon obustavi punjenje. Veoma retko se dešava da spoj napravljen kontaktom koji je voda pruzrokovala napravi kvar dalje u telefonu, ali je moguće.

Zamena konektora kada je prašina u pitanju često nije ni potrebna već se postojeći konektor očisti. Kada je uzrok prašina dešava se da nikako ne možete da namestite punjač pravilno i da vam kabal od punjača ispada iz telefona.

 

Postoji mnogo različitih modela konektora za punjenje po obliku, orijentaciji i načinu lemljenja u svoje ležište. Ovde ćemo pomenuti razlike koje su bitne za samu zamenu, konektor na fletu i konektor koji se direktno lemi na ploču.

 

Konektor punjenja na flet kablu

 

ABC Servis računara i mobilnih telefona Beograd - Zvezdara - Konjarnik - mobilni telefoni - konektor punjenja - zamena - servis - popravka - micro usb - iphone - samsung - flet kabal

Servis Mobilnih Telefona – konektor punjenja na flet kablu

Konektor na flet kablu je u većini slučajeva pločica sa konektorom punjenja, mikrofonom, pinovima za antenu i konekcijom za zvučnik. Ovakva idejna konstrukcija je obično dobra iz razloga koji smo pomenuli kod fizičkog oštećenja jer kada se manja cela pločica onda su vodovi na ploči takodje zamenjeni pa je i popravka bezbednija pa čak i jeftinija. Dešava se i da kod problema sa punjenjem ne bude krivac sam konektor nego smd delovi na ploči, što se takodje menja u ovom slučaju. U suštini gledano zamena flet kabla sa konektorom punjenja je bolja varijanta od menjanja samo konektora kada se nalazi na ploči mobilnig telefona.

 

Konektor punjenja na matičnoj ploči

 

ABC Servis računara i mobilnih telefona Beograd - Zvezdara - Konjarnik - mobilni telefoni - konektor punjenja - zamena - servis - popravka - micro usb - iphone - samsung - konektor na maticnoj ploci

Servis Mobilnih Telefona – konektor punjenja na matičnoj ploči

Mobilni Telefoni – konektor punjenja koji se direktno lemi na matičnu ploču telefona je u suštini isto kao i kada bi na pločici flet kabla zamenili neispravan konektor. Na pločici koja je povezana preko flex kabla je malo teže promeniti konektor a da ne dodje do oštećenja jer je pločica napravljena od slabijeg materijala nego sama matična ploča. Kod zamene konektora punjenja na matičnoj ploči mobilnog telefona greje se toplim vazduhom deo ploče gde je konektor postavljen da bi se stari konektor uklonio. Kada se postavlja novi konektor punjenja ne greje se toplim vazduhom da se ne bi oštetila plastika konektora punjenja već se svi pinovi glreju lemilicom.

 

 

Što se tiče cene zamene konektora punjenja, cena je skoro ista u oba slučaja. Kada se popravlja mobilni telefon – konektor punjenja na flet kablu deo je malo skuplji a rad malo jeftiniji. Dok je u drugoj situaciji prilikom servisa mobilnig telefona – konektora punjenja gde je konektor na matičnoj ploči uredjaja cena dela jeftinija a rad skuplji. Nama je najvažnije da ste vi kao korisnik naših usluga zadovoljni tako da ćemo vas svaki put posavetovati ukoliko postoji više opcija. Takodje znamo da je mobilni telefon potreba  i zato se trudimo da servis završimo u što kraćem periodu.

 

 

Više informacija a ostalim uslugama u vezi mobilnih telefona možete da pogledate na stranici Servis Mobilnih Telefona

ABC Servis mobilnih telefona i računara bavi se i servisom računara, više informacija na stranici Servis Računara

Nadamo se da ste pronašli ono šta ste tražili na našj stranici Mobilni Telefoni – konektor punjenja za sve informacije stojimo vam na raspolaganju. Kontakt