Predstavljen je Snapdragon 865 +

Snapdragon 865 + je stigao. Američka firma Qualcomm poznata je po tome što je najveći proizvođač Android procesora. Nudi čipove za sve modele telefona, od najjeftinijih do najboljih terminala za svaku marku. Praktično, glavni brendovi Android mobilnih telefona imaju uređaje sa nekim od njihovih procesora.

Snapdragon-865-Mobile-doctor-011-servis-mobilnih-telefona

Qualcomm je objavio pregled svog vodećeg procesora Snapdragon 865 +, vitaminizovane verzije Snapdragona 865. Strategiju američke kompanije da dobije novu plus verziju svog vrhunskog procesora videli smo prošle godine. Tada je oko ovog vremena najavila Snapdragon 855+ da zameni Snapdragon 855 na prvom mestu na svojoj listi.

Više o svim detaljima novog Snapdragona 865 plus ćemo uskoro videti u novim high-end terminalima najvažnijih mobilnih telefona koji nisu još uvek prikazani ove godine.

 

Performanse Snapdragon 865 + procesora

Qualcomm je najavio da će novi Snapdragon 865 plus i dalje održavati kompatibilnost sa 5G mrežama, novim standardom za mobilne mreže koje se primenjuju u svetu.

Pored toga, ovaj čip nudi 10% veću brzinu i bržu grafiku na Adreno 650 GPU-u. To će dovesti do veće grafičke i audio efikasnosti, nudeći kvalitetne performanse na scenarijima mobilnih igara. Zbog toga ponovo ima osam jezgara proizvedenih u 7 nanometara, čime se postiže maksimalna brzina do 3,1 GHz.

Snapdragon-865-Mobile-doctor-servis-telefona

Takođe nudi kompatibilnost i povećane performanse Wi-Fi 6 veze. Koristeći novi FastConnect 6900 sistem, koji nudi maksimalnu brzinu od 6 GHz (sa Wi-Fi 6E). S ovim možemo doživeti, prema kompaniji, jednu od najbržih mobilnih brzina danas, dostižući 3,6 Gbps. Novi Snapdragon 865+ i dalje će imati kompatibilnost sa Snapdragon X55 modemom i ponudiće potpunu kompatibilnost sa 5G mrežama. Brzina koju može da dostigne je 7,5 Gbps, što je idealno za mrežne igre bez ikakvog usporavanja.

Telefoni sa Snapdragon 865 + procesorom

Snapdragon-865-Mobile-doctor-servis-mobilnih-telefona

 

Trenutno nije poznato koji će telefoni dati život ovom novom Qualcommovom procesoru. Verovatno ćemo sačekati treći kvartal godine da bi videli ovaj novi čip u akciji na mobilnom uređaju. Glasine nagoveštavaju da će novi Asus ROG Phone 3 gaming mobile biti zadužen za obuku ovog novog procesora. Brend poput Xiaomi ima na umu novi Xiaomi Mi 10 Ultra, za koji se inače očekuje da će imati AMOLED ekran od 120 Hz.

 

 

Na raspolaganju smo Vam za sve informacije. Kontakt

Pogledajte i ostale tekstove na našoj blog stranici.