Facebook i Instagram ne rade !?!?!?

Facebook i Instagram ne rade najverovatnije kao posledica hack-a. Problemi su posebno uticali na korisnike u severnoj Evropi, Australiji i zapadnoj obali SAD-a, prema vebsajtu Down Detector. Ali to je verovatno zbog vremenskih zona – u Kaliforniji, na kojoj se zasniva Instagram, prošla je ponoć kada su problemi počeli.

Facebook i Instagram ne rade Abc Servis Beograd

Facebook i Instagram ne rade

Facebook hak se pogoršava dok kompanija priznaje da je zahvatio i druge aplikacije. Ne zna se pouzdano da li je i WhatsApp zahvaćen ovim hack-om.
Problemi dolaze u teškom vremenu za Instagram. Dva osnivača kompanije otišli ​​su u posljednjih nekoliko dana usred glasina da se nisu složili sa Facebookom o tome kako bi kompanija trebala da se vodi.

I nakon što je hack Facebook-a otkriven tokom vikenda, pojavila se informacija da bi korisnici i nalozi Instagrama koji koriste Facebook za prijavu mogli biti hakovani.

Neke od naloga uhvaćenih u hack-ove Facebook-a, izgleda da se trguju na crnoj mreži, a sajber kriminalci mogu kupiti pristup ljudskim računima samo za nekoliko dolara, prema listi koje je vodio „The Independent„.

Ne bi bilo čudno da ta pitanja imaju bilo kakve veze sa trenutnim prekidom, što je gotovo sigurno samo tehnička greška. Instagram ima prekide sa vremena na vreme, a može poslati glavne promocije preko interneta, pošto ga više od milijardu ljudi koriste svakog meseca.

Hakovani Facebook računi se prodaju na tamnom veb-u, pokazujući vrednost takvih računa nakon što je društvena mreža otkrila da je 50 miliona korisnika bilo ugroženo u velikom hack-u.

Veliki broj naloga koje je The Independent prikazala na podzemnim tržištima na tamnoj mreži – deo interneta koji je dostupan samo sa specijalnim softverom – nudi kupcima lične podatke korisnika Facebook-a za samo 3 dolara.

Ako ih eksploatišu kriminalci, stručnjaci za sigurnost upozoravaju da se podaci mogu koristiti za krađu identiteta ili ucjeniti Facebook korisnike sa kompromisnim informacijama.

Ponude su dostupne na popularnim mestima tamnog veb tržišta kao što je Dream Market, koji koriste sličan sistem rejtinga drugim onlajn trgovcima poput Amazon i eBai da bi potvrdili svoje prodavce. Izgleda da oni koji prodaju Facebook akreditive dobro veruju, što ukazuje na autentičnost podataka.

Hakovani nalozi se prodaju između 3 i 12 dolara, mada je mogucće kupiti samo pomoću polu-anonimne digitalne valute poput bitkoina i bitkoin keša.

Facebook-i-instagram-ne-rade-servis-mobilnih-telefona

Facebook-i-instagram-ne-rade-servis-mobilnih-telefona

Ako se pojedinačno proda po ovim cenama, vrednost ukradenih podataka na crnom tržištu bi bila između 150 i 600 miliona dolara.

Bezbednosni eksperti kažu The Independent-u da vrednost podataka za sajber kriminalce znači da će takvi hackovi i dalje biti unosni poslovi, uprkos veličini i veštini timova sigurnosti ove firme.

„Lični podaci su jednostavno veoma vredni na crnom tržištu. Ukoliko ukradeni podaci i dalje ostvare visoke cene i opremaju počinitelje sredstvima neophodnim za izvršenje napada, žrtve plaćaju otkupe, iznuđuju informacije ili uništavaju imovinu, organizacije moraju iscrpiti sve mere da pažljivo otkrivaju i štite svoje mreže, uređaje i korisnike „, izjavio je izvršni direktor kompanije za sajber sigurnost SonicVall Bill Conner, koji je savjetovao i američku i britansku vladu o pitanjima sigurnosti.

„Ono što organizacija ili nacija država može ili namerava da uradi sa ogromnim količinama informacija o građanima zemlje treba da se shvati veoma ozbiljno.“

Za sve informacije stojimo vam na raspolaganju. Kontakt

Pogledajte i naš Abc Servis Shop !